‹ Se alle nyheter
Rolf Gunnar Reisænen, Adm. Dir. i CERTEGO og André Jonsson, HR-Sjef i CERTEGO.

CERTEGO deltar på Arendalsuka

15. august 2023

CERTEGO deltar på arrangementet «Rekruttering via inkludering: En løsning på arbeidskraftmangelen?» i regi av NHO, torsdag på Arendalsuka. Her vil vi dele våre erfaringer om «Ringer i vannet» og hvorfor vi mener et inkluderende arbeidsliv både styrker bedriftene og kan bidra til å løse arbeidskraftmangelen i Norge.


Arendalsuka, Norges største møteplass for politikere, organisasjoner og næringsliv og går av stabelen 15.-19. august. CERTEGO deltar i år for første gang for å sette fokus på arbeidsinkludering og mangfold på arbeidsplassen.

Vi ønsker å bygge de beste teamene og dette gjør vi best ved å inkludere mennesker med ulik kompetanse, personlighet og bakgrunn. Vi mener dette bidrar til å bygge en god kultur, styrker oss som selskap og gjøre oss mer konkurransedyktige i markedet.

Rolf Gunnar Reisænen, Adm. Dir. CERTEGO Norge

Arbeidsinkludering som rekrutteringsstrategi
Samtidig som mange bedrifter nå mangler arbeidskraft, står altfor mange utenfor arbeidslivet. Kan arbeidsinkludering som rekrutteringsstrategi løse denne utfordringen? Dette skal vi diskutere på dette arrangementet på Arendalsuka i regi av NHO Service og Handel hvor vår HR-sjef André Jonsson deltar i panelet.
 
Her vil vi dele erfaringer om vår deltakelse i programmet «Ringer i vannet» og hvorfor vi mener et inkluderende arbeidsliv er en vinn-vinn-situasjon for alle parter.

Ringer i Vannet er en metode hvor arbeidsinkluderingsbedrifter tar utgangspunkt i næringslivets behov, og deretter finner kandidater som passer den enkelte bedriften. Gjennom å vektlegge proaktivt arbeid mot næringslivet, har Ringer i Vannet i manges øyne vært med på å sette standarden for hvordan dagens inkluderingsbedrifter jobber. Les mer om vår avtale med Ringer i Vannet her.


Det å erfare at noen med begrensninger eller hull i CV kommer inn med stor motivasjon og iver smitter ofte over på de etablerte i selskapet og vi lærer oss å se på muligheter i stedet for begrensninger. Min erfaring er at mennesker med begrensninger i stor grad knytter mennesker i bedriften tettere sammen.

André Jonsson, HR-Sjef CERTEGO Norge

Arrangementet ledes av Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. direktør i NHO Service og Handel og disse deltar i paneldebatten: 

Anniken Hauglie, viseadministrerende direktør i NHO og tidligere arbeidsminister
• Ringer i Vannet-bedriften CERTEGO v/ HR-sjef André Jonsson
• Ringer i Vannet-bedriften Andersens mekaniske verksted (AMV) v/ administrasjonsleder Thor-Eivind Fosse
• Håkon Reiersolmoen, KAM/næringslivskontakt, fra den lokale inkluderingsbedriften Varodd
• Kenneth Stien, direktør i bransjeforeningen Arbeid & Inkludering
• Christine Schanning, fagsjef og Ringer i Vannet-ansvarlig i bransjeforeningen Arbeid & Inkludering

Arrangementet finner sted på Mør Biffhus i Arendal sentrum, torsdag 17/8 kl 11:00–12:00, og vil også streames live.

Les mer her og se sendingen her

 

 

‹ Se alle nyheter