‹ Se alle nyheter

Ringer i Vannet – vellykket rekrutteringsprosjekt

6. desember 2023

CERTEGO i Norge signerte en avtale med "Ringer i Vannet" i mars 2023. "Ringer i Vannet" er et samarbeidsprosjekt med NHO (Næringslivets Hovedorganisasjon) for å hjelpe enkeltpersoner som av ulike årsaker har havnet utenfor arbeidsmarkedet. Målet er å matche jobbsøkere med riktige selskaper. Denne rekrutteringsmetoden fører til at over 1 500 personer i Norge sikrer seg faste jobber gjennom "Ringer i Vannet" hvert år. En av disse var Thomas Jan Slagter.

"Gjennom dette samarbeidet ønsker vi å gi mennesker en ny sjanse, samtidig som vi tilfører verdifull ekspertise til CERTEGO," sier André Jonsson, HR-sjef hos CERTEGO Norge.

Sammen med 14 andre selskaper deltok CERTEGO på rekrutteringsdagen arrangert av "Ringer i Vannet," der omtrent 100 jobbsøkere gjennomførte hurtigintervjuer med selskapene.

Dette var en flott mulighet til å møte mange potensielle kandidater på én dag. Det var noen sterke kandidater som virkelig utmerket seg og gjorde et varig inntrykk. En av disse var Thomas Jan Slagter, som vi ga sjansen til å komme og jobbe med oss. Han startet i august 2023 og fikk fast ansettelse ved slutten av oktober, sier André.

Thomas Jans bakgrunnshistorie er rørende. I februar 2022 ble Thomas Jan diagnostisert med hjernesvulst og multippel sklerose. Størstedelen av svulsten ble fjernet i juni 2022. I desember 2022 gjennomgikk han 30 sammenhengende dager med strålebehandling. Det var en 'pause' i januar, og deretter startet han kjemoterapi i februar 2023. Kjemoterapien var utfordrende; han gjennomgikk 5 runder på 42 dager hver og fullførte det i august 2023.

Dessverre er typen kreft Thomas Jan har, uhelbredelig, kalt 'Oligodendroglioma.' Dette betyr at det forventes å komme tilbake i fremtiden.

"CERTEGO tar veldig hensyn til situasjonen min, og jeg er veldig takknemlig for det. Jeg kan ta ekstra fridager hvis det er nødvendig, og flere pauser på arbeidsdager. Jeg kan også ta ekstra fri når jeg har flere behandlinger. Ikke at jeg tar mye fri. Jeg liker å jobbe fysisk, så lenge kroppen fortsatt er på min side," sier Thomas Jan.

Thomas Jan jobber som sikkerhetstekniker på Radium Hospital-prosjektet, noe han finner veldig givende siden det er det samme sykehuset der han ble behandlet. Thomas Jan har aldri jobbet i sikkerhetsbransjen før. Han er opprinnelig fra Nederland, der han studerte kunsthistorie.

Hos CERTEGO har jeg fått all opplæring jeg trenger på byggeplassen, og jeg lærer veldig fort. Jeg synes CERTEGO er en utrolig god arbeidsgiver. Måten jeg ble ivaretatt her var veldig varm og åpen. Den faglige veien videre ser også lys ut. Hvis helsen min forverres, vil CERTEGO gi meg en kontorjobb.

"Thomas Jan har siden han startet vært en stor ressurs og rask lærling, og vi er glade for å ha ham hos CERTEGO. Dette er ikke bare noe som er gunstig for jobbsøkere; CERTEGO har også mye å vinne på det. Dette var en første og vellykket pilot, og vi planlegger å øke samarbeidet vårt med Ringer i Vannet. Vi har et betydelig behov for flere sikkerhetsteknikere, og jeg tror at gjennom dette programmet kan vi finne motiverte og dyktige enkeltpersoner,” sier André.

‹ Se alle nyheter