‹ Se alle nyheter
Foto: Lena Knutli /NTNU.no

Fornyer avtale om elektronisk adgangskontroll på NTNU

16. juni 2017

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) fornyer avtalen med CERTEGO på leveranse av det elektroniske adgangssystemet, ARX.

Oppgradering til ARX adgangskontroll

I tillegg til lokalene i Trondheim omfatter avtalen nå også høyskolene på Gjøvik og Ålesund som ble innfusjonert i NTNU i 2016. Dette innebærer at deres ARX database nå består av 47.000 brukere og administrerer nærmere 2 millioner dørpasseringer i døgnet.

Avtalen med NTNU strekker seg tilbake til da universitet oppgraderte sitt adgangskontroll system og endret til ARX. Universitetet var blant de første i Norge til å implementere ARX.

I nært samarbeid med CERTEGO ble systemet skreddersydd etter deres behov og ønsker. Dette skjedde parallelt med oppgradering av nye kortlesere tilknyttet Mifare (berøringsfri teknologi). I tillegg til adgangskontroll brukes adgangskortene til printer tilgang, lån på bibliotek og som identifisering.

Mer brukervennlig og økt sikkerhet

− Implementering av ARX har ført til bedre brukervennlighet, økt sikkerhet og kostnadsbesparelser for oss. Et særdeles godt og nært samarbeid med CERTEGO har vært avgjørende for denne suksessen og vi er veldig glade for å fortsette dette samarbeidet, sier Marit Grønning- Moe, fagleder NTNU Vakt og service.

Rammeavtalen omfatter vedlikehold samt oppgradering av hardware og software knyttet til adgangskontroll. Dette innebærer en gradvis utskiftning av tradisjonelt mekanisk låssystem til elektronisk adgangskontroll samt oppgradering av kortlesere fra blant annet magnetstripe-teknologi til berøringsfri-teknologi.

Egne teknikere fra CERTEGO

To faste teknikere fra CERTEGOs avdeling i Trondheim har NTNU som sitt arbeidssted og jobber tett med sikkerhetsavdelingen her.

Vi er meget stolte av tilliten NTNU viser CERTEGO ved igjen å velge oss som sikkerhetsleverandør. Avtalen innebærer fortsatt fokus på økt effektivitet og innovasjon med det mål å skape en enda tryggere og mer effektiv arbeidsplass for studenter og ansatte ved NTNU.

Espen Sørgen, Regionsjef i CERTEGO Norge.

For ytterligere informasjon om prosjektet:

Knut Willy Rydz Larsen,
Markedssjef CERTEGO 
knut.willy.larsen@certego.no
977 33 966

‹ Se alle nyheter