‹ Se alle nyheter

“Akkurat nå er det flere jobber enn sikkerhetsteknikere som kan gjøre dem” – møt en montasjeleder fra CERTEGO

30. januar 2024

Montasjeleder Niklas Hallebro hos CERTEGO Södertälje mener at etterspørselen etter sikkerhet bare øker.

Hos CERTEGO Södertälje har vi Niklas Hallebro som er en verdsatt montasjeleder i selskapet vårt. Niklas er en 36-åring fra Järna som har jobbet for CERTEGO som sikkerhetstekniker, prosjektleder og nå i sin nåværende rolle. Den andre uken dro vi til Södertälje for en liten prat med ham.

Hvordan er en typisk arbeidsdag for deg?

- Det finnes ingen typiske arbeidsdager. Morgenen starter alltid med at noen teknikere kommer til kontoret, avhengig av gjeldende arbeidsmengde. Så sjekker jeg situasjonen og ser hvordan laget har det. Jeg prøver å snakke med så mange som mulig og deretter holde et øye med e-postinnboksen. Resten av dagen prøver jeg å være tilgjengelig for teamet mitt og håndtere utfordringene som oppstår.

Som montasjeleder, hvordan håndterer du stressende situasjoner i teamet?

- Det er alltid viktig å prøve å vise roen utover. Det hjelper ikke hvis folk oppfatter deg som stresset eller hvis du prøver å stresse andre, da det ikke får ting til å gå raskere. Vi har fordelen av at det er filialer rundt om i Sverige, så hvis du er heldig, er det roligere på et annet sted, og så kan vi låne teknikere derfra. Akkurat nå har vi kolleger fra både Eskilstuna og Nyköping som hjelper oss.

Hva synes du om fremtiden for sikkerhetsbransjen?

-At det ville være mindre sikkerhet ute i verden virker ikke sannsynlig. Flere og flere mennesker blir mer kunnskapsrike, noe som betyr at de får et bedre grep om ting innen sikkerhet og ønsker å investere mer i det. Kravene til mer sikkerhet øker, noe som inkluderer alt fra panikklåser i klasserom til økt kontroll og overvåking. Det er en økende trend de siste 15 årene, og det er sannsynligvis derfor det er mangel på teknikere, i hvert fall her i Stockholm-området. Akkurat nå er det flere jobber enn teknikere som kan gjøre dem.

jag har kul v2

På vårt kontor i Södertälje henger denne meldingen på veggen sammen med våre andre kjerneverdier. "Å ha det gøy er ikke bare for fritid, det er like viktig å ha det på jobb. Vi i CERTEGO Södertälje tar dette svært alvorlig.


Hos CERTEGO har vi tre verdier som former arbeidsdagen vår. Dette handler om å ta ansvar, alltid strebe etter å forbedre og fremme samarbeid mellom kolleger og avdelinger. Men i vår avdeling i Södertälje har kollegaene kommet opp med en fjerde melding, som understreker noe helt annet.

Hvor kommer dette fra?

- Det er fordi vi har mye moro her! Det er en viktig del og noe vi verdsetter høyt i Södertälje. Du bør nyte å gå på jobb, hvis det er tøft hjemme, bør det være fint å komme hit. Du bør samle energi her, i stedet for å bli tømt for det.


Den fjerde kjerneverdien lyder "Å ha det gøy er ikke bare for fritid, det er like viktig å ha det på jobb. Vi i CERTEGO Södertälje tar dette svært alvorlig. Under mitt besøk hos Niklas og resten av teamet i Södertälje var det noe jeg virkelig fikk oppleve. Takk, Niklas Hallebro!

‹ Se alle nyheter