NTNU fornyer avtalen med CERTEGO på Elektronisk adgangskontroll (ARX)

/global/scaled/4245x1843x0x855x1000x435/Other-certegoNO-bilder-nyheter-presse-2017-NTNU Norway .jpg

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) fornyer avtalen med CERTEGO på leveranse av adgangskontrollsystemet ARX.

I tillegg til lokalene i Trondheim omfatter avtalen nå også høyskolene på Gjøvik og Ålesund som ble innfusjonert i NTNU i 2016. Dette innebærer at deres ARX database nå består av 47.000 brukere og administrerer nærmere 2 millioner dørpasseringer i døgnet.

Oppgradering til ARX adgangskontroll

Avtalen med NTNU strekker seg tilbake til da universitet oppgraderte sitt adgangskontroll system og endret til ARX. Universitetet var blant de første i Norge til å implementere ARX, og i nært samarbeid med CERTEGO ble systemet skreddersydd etter deres behov og ønsker. Dette skjedde parallelt med oppgradering av nye kortlesere tilknyttet Mifare (berøringsfri teknologi). I tillegg til adgangskontroll brukes adgangskortene til printer tilgang, lån på bibliotek og som identifisering.


− Implementering av ARX har ført til bedre brukervennlighet, økt sikkerhet og kostnadsbesparelser for oss. Et særdeles godt og nært samarbeid med CERTEGO har vært avgjørende for denne suksessen og vi er veldig glade for å fortsette dette samarbeidet”, sier Marit Grønning- Moe, fagleder NTNU Vakt og service.

Gradvis utskiftning av mekanisk låssystem

Rammeavtalen omfatter vedlikehold samt oppgradering av hardware og software knyttet til adgangskontroll. Dette innebærer en gradvis utskiftning av tradisjonelt mekanisk låssystem til elektronisk adgangskontroll samt oppgradering av kortlesere fra blant annet magnetstripe-teknologi til berøringsfri-teknologi. To faste teknikere fra CERTEGOs avdeling i Trondheim har NTNU som sitt arbeidssted og jobber tett med sikkerhetsavdelingen her.

− Vi er meget stolte av den tillitten NTNU viser oss ved igjen å velge CERTEGO som sikkerhetsleverandør, sier Espen Sørgen Regionsjef i CERTEGO Norge.

−  Avtalen innebærer fortsatt fokus på økt effektivitet og innovasjon med det mål å skape en enda tryggere og mer effektiv arbeidsplass for studenter og ansatte ved NTNU.

For mer informasjon: Kontaktperson Knut Willy Rydz Larsen Markedssjef Tlf: 977 33 966knut.willy.larsen@certego.no

Bilde: Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet